Zoek
Sluit dit zoekvak.

Truke Dirkx Huijbregts

Ik sta graag in verbinding met anderen om echt (een wezenlijke) bijdrage te leveren, om een beweging te creëren. Elke dag resultaten bereiken, daar wordt ik blij van.

Truke Dirkx Huijbregts

Mijn naam is Truke Dirkx-Huijbregts en woon in Reusel.

Ik sta graag in verbinding met anderen om een bijdrage te leveren en een beweging te creëren. Elke dag resultaten bereiken, daar word ik blij van.

Vanuit mijn rechten studie heb ik een ruime tien jaar als kandidaat-notaris gewerkt. Het notariële vak is fascinerend, maar mijn klantgerichtheid maakte dat ik altijd aan het werk was of met het werk bezig was.

Omdat ik ook graag sport, een gezin heb, van het leven geniet en graag werk heb ik een overstap gemaakt qua baan.

In 2019 ben ik bij Fontys gaan werken. Ik ben ambtelijk secretaris van de centrale medezeggenschap van Fontys. Een mooie grote organisatie met 44.000 studenten en 4.500 medewerkers.

De medezeggenschap, zowel binnen de instituten als op het niveau van een instelling, heeft een cruciale rol in het wel en wee van een hogeschool omdat ze goed aangesloten zijn op de polsslag van de organisatie. Zij horen en zien zaken die leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders niet altijd bereiken maar wel belangrijk zijn.

Uiteindelijk draait het allemaal om samenwerking en vertrouwen. Om als school je voordeel te kunnen doen met de kennis en informatie van leden van de medezeggenschap, is een goede samenwerking tussen die medezeggenschap en directeuren, het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van cruciaal belang. Daar is veel onderlinge openheid en vertrouwen voor nodig: om met een groep heel verschillende mensen en perspectieven toch op één lijn te komen. Dat is waar ik voor sta en daarin mag ik regisseur zijn, om zo de organisatie verder te brengen!

Daarnaast run ik met veel plezier samen met mijn familie een agrarisch bedrijf. Ik doe daar de dagelijkse bedrijfsvoering (regelen van het bewerken van het land, contacten met loonwerk, afnemers, administratie etc).

Sector leden

Activiteiten